Ett självklart besöksmål i Hansestaden Wisby
Idag är Kapitelhusgården både ett uppskattat besök för turister, likaväl som en lummig oas för lokalborna. Under sommarmånaderna håller restaurangen öppet dagligen med mat och dryck efter medeltida recept. Vår och höst bjuds till gästabud för företag och resande grupper, och öppet utvalda helger med marknader, lammgrillning, sagostunder, mjödprovningar…
I mitten av 1200-talet lät biskopen av Linköping uppföra Kapitelhuset bakom sin bostad i Wisby. Till en början hade byggnaden bara en våning och användes som lager och administrativa lokaler, men mot slutet av århundradet byggdes en andra våning på som än idag inhyser samma storslagna festsal som fortfarande används till gästabud och fest. Stallängan som ligger i anslutning till Kapitelhuset och betjäntshuset, som idag inhyser kök och kontor, uppfördes under 1700-talet och är unika för Wisby innerstad. Under betjänsthuset ligger gårdens äldsta lokal, en källare från mitten av 1100-talet som också den än idag används i verksamheten.
Efter reformationen förföll gården fram tills Fornsalen, numera Gotlands Museum, startade museigård med pedagogisk verksamhet som pågick fram till 2008 då den restaurangverksamhet som bedrivs idag grundades.